5 billiga recept från matbloggen Portionen under Tian

God mat behöver inte alltid vara dyr. Många jag känner tror att ju mer de spenderar, ju bättre kvalité är det på maten. Visserligen kostar kvalité oftast, men ibland kan man vara fyndig och hitta nyttigheter till bra pris.

Jag har ju tidigare skrivit ett inlägg Spartips: 20 kr portion per person. Därför ville jag fortsätta dela med mig spartips gällande mat, för tro det eller ej så spenderar många hutlöst med summor på mat – mycket mer än vad som egentligen behövs.

Eftersom TillVarjePris är en blogg som handlar om att inspirera till ett bra sparande med optimal livskvalité, ville jag dela med mig mina fem favoriter av bra mat till en billig peng från en matblogg som heter Portionen Under Tian. Matbloggen drivs av en fin själ som heter Hanna och hon delar med sig bra mat för kroppen som dessutom är hållbart för klimatet och hållbart för plånboken.

På Portionen Under Tian läggs det kontinuerligt upp billiga recept på goda vegetariska rätter. Jag älskar friluftslivet och Hanna har nyligen börjat en uppfriskande serie där hon äter utomhus med hennes stormkök. Om du har ett konto på Instagram och vill följa matinspiration för bra priser så följ Portionen Under Tian på Instagram.

Nedan är de fem billiga recept från matbloggen:

1. Nudelsoppa med grönkål och tempeh

Med ingefära, vitlök och chili. Mina favoritingredienser, så himla gott! Om du gillar asiatiskt så kommer du gilla denna rätt!

Nudelsoppa

2. Pizza med rödbetor, fetaost & valnötter

En himla god blandning! Rödbetorna passar in så himla bra med fetaosten och valnötterna. Nu är det ju också säsong för rotfrukter, där de börjar kosta runt 2-3 kr per kg. Ett kap! Tyvärr är valnötter inte det billigaste, men innehåller oerhört mycket fett och protein, så bra är de ju! 🙂

Pizza bianco med rödbetor, valnötter och nektarin

3. Dhal – god grön linsgryta

Linser ser så förfärliga ut att äta, men är så himla gott! Här kommer min favorit av ingefära och vitlök igen. Mums!

Dhal med gröna linser

4. Grönsaksbiffar av zucchini, morot & broccoli

Det finns inte många rätter som jag har zucchini i och det är synd, för det tycker jag verkligen om. Dessa grönsaksbiffar hade passat bra med potatis istället för broccoli, då jag gillar broccoli för dess egen smak. Helst med ost och lite mer isolerat. Därför skulle jag kunna tänka mig att byta ut broccolin mot potatis, ska testa det! 🙂

Grönsaksbiffar

5. Linsköttbullar med ugnsrostad potatis och morotstzatsiki

Denna har jag faktiskt inte testat, men enligt bloggen ska linser vara både billigare och mer klimatvänlig än köttbullar.

Linsköttbullar med morotstzatsiki och ugnsrostad potatis

Matbloggen har MÅNGA recept som är goda där Hanna också skapat inköpslistor och recept för en hel vecka (!) för bara 300 kr.

Det blir alltså 1200 kr per månad för fyra personer, alltså 300kr per person i månaden! Helt otroligt sparsamt! Har själv inte testa inköpslistan, men ska definitivt göra det och se om jag klarar av att hålla budgeten!

Har du något favoritrecept som kostar 10 kr per portion?

 

About the Author

Till
En ekonomisk blogg om avbetalning och sparande.

Be the first to comment on "5 billiga recept från matbloggen Portionen under Tian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*