Portfölj Augusti 2017

Nedan är en sammanställning av min portfölj för augusti 2017. Jag har spridit innehaven på tre olika banker och i både fonder och aktier. Mitt intresse för aktier började sommaren 2016 och jag har lärt mig en massa sedan förra året.

Målet med sparande är att ha en buffert som samtidigt kan generera pengar medan dem är placerade på kontot.

Innehav (aktier & fonder)

Uppdaterad 2017-08-16.

Bank Aktier Fonder Andel (%)
Avanza
G5 Entertainment  3,54
Take Two Interactive Software Inc. 2,28
Knowit  1,95
Nordea Bank  1,61
Medirätt  0,5
Garo  1,34
Peab B  0,74
Cloetta B  0,18
Acando B  0,63
SAAB B  1,44
Bure Equity  0,37
Sportamore  1,08
eWork Group  0,76
Feelgood Svenska  0,24
Eolus Vind B  0,48
JLT Mobile Computers  0,27
Unlimited Travel Group  0,26
 Nordnet
Castellum  0,98
Dedicare B  1,13
DNB Global Indeks  3,08
Nordnet Superfonden Sverige  5,07
SPP Aktiefond USA  3,75
Spiltan Aktiefond Investmentbolag  6,17
 Swedbank
Robur NyTeknik  33,33
Robur Access Asien  1,31
Robur Technology  26,05
Robur Medica  0,72
Robur Realinvest  0,75

Dessutom har jag +41% som ligger oplacerade, men som jag måste använda mig av inom en snar framtid.

Favoritaktie / -fond

Mina nuvarande aktiefavoriter är G5 Entertainment, Take Two Interactive Software Inc och Nordea. De har presterat som mest och jag har haft de sedan januari 2017. Favoritfonderna är Swedbank Robur NyTeknik och Swedbank Robur Technology, de har också presterat bäst och de har jag haft sedan förra året 2016. Jag har tidigare jobbat inom teknikbranschen och känner en nära koppling till just de aktier inom den branschen.

Investeringsstrategi

Eftersom jag påbörjade min aktie- och fondresa förra sommaren har jag lärt mig en hel del. Under resans gång har jag hunnit justera min investeringsstrategi. I början köpte man på sig förhoppningsbolag som skulle generera massvis med summor, hade tur en gång och daytrade:a och fick +33%. Testade samma sak dagen efter och det gick inte lika bra. Försökte lära mig från det och läste på och bestämde mig under hösten att köra mer långsiktigt.

Min strategi är större delen långsiktigt samtidigt som jag har några tillväxtbolag. Försöker fortfarande hitta min personliga strategi som passar mig och mitt mål. Just nu lutar det mer åt se ett bolags utdelningstillväxt och att de är stabila. Funderar på röra om i grytan för att skapa mer av en utdelningsportfölj, därför har jag några aktier som jag bevakar. En plan är att sälja av vissa fonder för att sätta in i aktier, de jag skulle sälja då är SPP Aktiefond USA, Robur Medica och Robur Realinvest.

De fonder jag har hos Nordnet har en mindre fondavgift, allt mellan 0,00 % till 0,30 %. Medan på Swedbank fonderna ligger fyra av dem på 1,25 % och en på 0,20 %.

Bevakade aktier

Nedan är en lista av de aktier jag bevakar, dock äger jag vissa redan och jag har med dem i bevakningen ändå.

Portfölj Augusti 2017 - aktier och fonder

Hur ser din portfölj ut och vad för investeringsstrategi har du?

Hur jag sparade 40 000 kronor på sex månader (på en deltidslön!)

About the Author

Till
En ekonomisk blogg om avbetalning och sparande.

Be the first to comment on "Portfölj Augusti 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*